U bevindt zich hier: Startpagina // Natuurgeneeskunde // Allergie behandeling

Allergie behandeling


Allergie behandeling

We zien dat er steeds meer mensen last krijgen van een of andere allergie. Allergie-testen (in bloed, op de huid, bio-energetisch) zijn niet betrouwbaar genoeg. Zeker de laatstgenoemde de bio-energetische testen (waaronder touch for health, NEI of VEGA-test) zijn niet goed onderzocht en daar waar wel onderzocht is gebleken dat het niet een betrouwbare meting is (o.a. gerandomiseerd onderzoek naarVegatest in de British Medical Journal: 2001; 322:131-134) Laat u dus geen allergie aanpraten door iemand die het wel even met een spiertest of electro-acupunctuur test gemeten heeft.

De natuurgeneeskundige manier om deze klachten te behandelen bestaat uit de eliminatie van stoffen die deze allergieën kunnen veroorzaken. Dit kun je met een speciaal dieet doen om uit te zoeken waar je mogelijk allergisch voor bent. Ook kun je zorgen dat je afweersysteem minder heftig reageert op allergische prikkeling. Diverse natuurlijke stoffen (waaronder enkele kruiden, bioflavonoïden, mineralen, oliën (vooral visolie) en enzymen) kunnen hierbij helpen. Daarnaast zien we regelmatig in de praktijk dat wanneer men een ontgiftingskuur doet, overgaat op een gezondere voeding en zorgt voor een betere darmflora ook de allergie afneemt of zelfs verdwijnt.

Tot nu toe kan geen enkel bloedonderzoek met grote zekerheid allergieën aantonen, sommige testen kunnen wel een aanwijzing zijn. Wij werken in de praktijk met de volgende reguliere bloed onderzoeken: IgE testen op voedsel allergie, IgE op inhalatie allergenen, IgA bepalingen en antistoffen tegen gluten (o.a. IgA tegen transglutaminase test) en bij mensen met migraine in combinatie met darmklachten soms met IgG-4 voedselintolerantie testen (zie hier voor meer info).