U bevindt zich hier: Startpagina // De Artsenpraktijk


Artsenpraktijk voor Natuurgeneeskunde &
Algemene Geneeskunde
mw. A.C. Alons, arts
dhr. J.K. Bolhuis, arts

Vingerhoed 2
6953 BZ DIEREN
tel: 0313-419737
fax: 0313-419677

Patiënten die reeds onder behandeling zijn kunnen bij dringende medische gevallen ons bereiken op 06-12505076 (alléén voor mensen die al onder behandeling zijn !)

Tarieven 2017Tarieven en betalingsvoorwaarden per 16-1-2017

*
Eerste consult (± 60 tot 90 minuten) € 165 ,-
* Eerste consult voor kinderen jonger dan 16 jaar: € 154,-
+ eventueel aanvullende kosten van laboratorium onderzoeken. Meerprijs ontlastingsonderzoek (afhankelijk van vergoeding door verzekering), meestal ongeveer € 90 tot € 135,-.
* Vervolg consult, vanaf 55 euro
* Consult IHHT (zie www.ihht.nl): € 78,-
*
Uitschrijven recept gratis indien tijdens consult, anders € 20,-
*
Telefonisch consult tot 5 minuten: € 21,- (uitsluitend bedoeld voor korte vragen)
* Vervolg consult op afstand: Bij een telefonisch consult die dient als vervanging van een vervolgconsult wordt de tijd berekend die de arts nodig heeft voor interpretatie van uw uitslagen, inlezen/voorbereiden en beantwoording van uw vragen en uitwerken. De kosten van dit consult is dan minimaal € 21,- en € 14,30 per 5 minuten. Stel de arts belt 10 minuten met u en heeft 5 minuten van te voren alles bekeken en is nog 10 minuten bezig om de recepten, medicatielijst en adviezen uit te werken dan betaalt u voor 10+5+10= 25 min.

Beantwoorden van brieven, faxen, verzoeken om een medicatie overzicht te maken of een medische verklaring te schrijven en het beantwoorden van e-mails wordt in rekening gebracht als zijnde telefonisch consult als ze meer dan 4 minuten tijd kosten.

Wijze van betaling: Aan het einde van het consult, contant of via PIN-automaat.
Let op! Per 1 januari 2012 hebben veel verzekeraars besloten om bloedonderzoek niet meer vanuit de basis verzekering te vergoeden, tenzij de huisarts dit aanvraagt. Als u recente waarden heeft neem die dan mee naar het 1e consult.

Laboratoriumwaarden
die we graag willen weten zijn: Hb, Leuco's, Trombo's, Differentiatie, Leverfunctie (Alat, Asat, gamma GT, LD), Nierfunctie (Kreatinine, Ureum, Urinezuur), schildklier (TSH, FT4 en T3), HbA1c, Dhea-s, testosteron, SHBG, cortisol, vitamine D3, vitamine B6 en vitamine B12. Voor vrouwen extra: Oestrogeen, Progesteron en ferritine. Voor mannen: PSA.
Op indicatie ook screening voedselallergie, inhalatie-allergie en coeliakie sreening, cholesterol, HDL + LDL, triglyceriden en nuchtere suiker en insuline.
Bij chronische darmklachten: een PCR of TFT-ontlastings onderzoek naar parasieten en wormeieren (als wij dit aanvragen kan het tot ± € 190,- kosten).

Afspraken
U kunt ons bellen, e-mailen of schrijven om een afspraak te maken. Wij sturen u dan een bevestiging van de afspraak en een vragenlijst toe.
Wilt u een afspraak afzeggen dan dient dit tenminste 2 werkdagen van te voren worden afgezegd, zodat we op de geplande tijd nog een andere patiënt(e) die op korte termijn gezien wil worden kunnen plannen.
Bij te late afzegging brengen we de helft van de geplande tijd in rekening. Afspraken op maandagochtend dienen uiterlijk voor vrijdagochtend 11.00 uur te worden afgezegd.

Klik hier voor de betalingsvoorwaarden [175 KB] , zoals vastgesteld door de Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde (AVIG)

Vergoeding door verzekeraar

Zie hier voor een overzicht [178 KB] van wat verzekeraars vergoeden

Check-up


In onze praktijk kunt u ook terecht voor een éénmalige of eventueel periodieke (1 x per jaar of 1 x per 2-3 jaren) check-up. Zo'n check-up bestaat uit:
1) het invullen van een uitgebreide vragenlijst (tenminste 8 pagina's)
2) het doornemen van de vragenlijst met de arts
3) een uitgebreide anamnese (vraaggesprek)
4) een lichamelijk onderzoek

en afhankelijk van de klachten en wensen:
5) aanvullende bloedonderzoeken (hematologie, biochemie, hormonologie)
6) vitamine / mineralen bepalingen
7) metingen van de afweer (immunologie, middels een eiwitflocculatietest)
8) bepaling van opname en teveel of tekort aan mineralen en zware metalen middels een haaranalyse
9) eventueel ontlastingsonderzoek (o.a. op candida, darmflora, parasieten, opname stoornissen, vertering, glutenovergevoeligheid)
10) eventueel urine onderzoek

en altijd enkele weken later bespreking van de resultaten met persoonlijke adviezen gericht op verbetering van de leefstijl en een gezondere voeding die bij u past.

Kort verslag visitatie praktijk juli 2016

Vanuit de AVIG (zie www.avig.nl) visiteren we elkaars praktijken om te zorgen dat iedereen zich aan de regels (AVIG-richtlijnen) houdt en een verantwoorde praktijkvoering heeft. Twee artsen hebben onze praktijk gevisiteerd op 20 juli 2016 en goed gekeurd. Aanvullend schrijven ze erover:

Algemene indruk:

Praktijkruimte: eigen, ruim opgezet praktijkgebouw met wachtkamer, vier spreekkamers met behandelkamers, netjes ingericht, professionele uitstraling.

Gevisiteerde is een gedreven collega met veel kennsis over zijn vak, de orthomoleculaire geneeskunde, en veel inzet voor zijn patiënten. Hij heeft een database gemaakt over wetenschappelijk onderzoek met orthomoleculaire behandelingen. Daarnaast heeft hij voor de praktijk een registratiesysteem ontwikkeld, gebaseerd op een programma dat door veel tandartsen wordt gebruikt.
Zijn vrouw, Alexandra Alons, kon helaas niet bij de visitatie aanwezig zijn. Beiden hebben binnen het vakgebied eigen specialisaties en aandachtsgebieden.


Opvallende zaken:
- Het indrukwekkende praktijkregistratiesysteem met de mogelijkheid om voor elke individuele patiënt een recept of informatiefolder over een behandeling toe te voegen en uit te printen.
- Het werk voor de NGOO (zie www.ngoo.nl), met de database over wetenschappelijk onderzoek