U bevindt zich hier: Startpagina // De Artsenpraktijk // Heksenjacht?

Heksenjacht?

De website www.natuurarts.nl wordt volledig bijgewerkt.

Wegens een nieuwe wet (ClaimsVO, 14 dec. 2012, zie o.a. hier) mag er niet zomaar meer een relatie gelegd worden tussen voeding en gezondheid, behalve als de EFSA (en in Nederland de NVWA) het als waarheid beschouwd. Zo mag er wel op een pakje sigaretten staan dat het slecht is voor je gezondheid, maar op een pot vitamine C mag niet staan dat het goed is voor je gezondheid. Zelfs de claim water helpt uitdroging te voorkomen is afgewezen.

Omdat er in december 2012 op www.natuurarts.nl links stonden naar andere websites zouden we als criminelen gestraft kunnen worden (lees boetes van 30.000 euro), want stel je voor dat op zo'n andere website een reclame voor een product stond. Gevolg ruim 450 pagina's met info moeten worden opgeschoond, nergens mag een productnaam nog staan, nergens mag een link staan naar een website die ook reclames heeft en zelfs bij een aangetoond vitamine D3 tekort mogen we onze patiënten niet de juiste vitamine D3 meegeven. De apotheek of drogist mag het nog wel leveren, er mag alleen niets op het flesje op potje staan. Stel je voor dat mensen hun eigen genezing gaan bevorderen...of dat de dokter bepaalt wat het beste middel is.
Big Pharma lacht in zijn vuistje. Minister Schippers (minister van Tabak, eh Volksgezondheid) weet al waar ze straks van een baan verzekerd is. Gelukkig is het ministerie van VWS helemaal zuiver..... of toch niet: http://www.nu.nl/algemeen/3814384/top-ministerie-vws-kreeg-dienstreizen-betaald.html en Schippers en haar man lijken het niet zo nauw te nemen met eerlijk verdienen: http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/big-pharma/edith-schippers-arjan-lubach-en-sander-spijker/

(Als u tijd heeft voor een slome, maar zeer duidelijke lezing over Europese en wereldwijde plannen van BigPharma, zie dan deze lezing).

Wij zoeken intussen naar mogelijkheden om te kunnen blijven werken als (natuur)arts. Dat wordt nog extra moeilijk gemaakt nu men van plan is bij de herregistratie voor de BIG de uren dat je als arts ook werkt met "alternatieve" geneeskunde niet mee te laten tellen. Het staat in de brochure van herregistratie BIG als volgt omschreven:

6.4 Alternatieve geneeskunde
Werkzaamheden buiten de reguliere gezondheidszorg worden in de meeste gevallen uitgevoerd vanuit een afwijkende filosofie en benadering. Deze uren mogen in beginsel niet meetellen voor herregistratie.

Als je als overheid niet mag discrimeren (anders denkende artsen wel BTW laten betalen terwijl "regulier" werkende artsen dat niet hoeven), dan pak je gewoon de artsentitel af. Probleem opgelost, we doen gewoon alsof er maar één waarheid is en wie het volk beïnvloedt dat er meer is dan die ene vorm van geneeskunst die wordt vervolgd. Zie gelijkenis met http://nl.wikipedia.org/wiki/Entartete_Kunst

Verder hadden we in 2012 te maken met een jaar waarin verzekeraars weigeren laboratorium onderzoek te vergoeden als een andere arts dan de huisarts het aanvraagt en moeten we in 2013 opeens 21% BTW gaan heffen, terwijl regulier werkende artsen dat niet hoeven. (Nergens in Europa worden complementaire behandelingen belast met BTW, onze overheid wil echter dat u braaf naar de pijpen van de farmacie danst).

Gelukkig mogen we (nog?) wel verwijzen naar boeken, zoals: "Het Instituut"

Wegens bovenstaande absurde maatregelen vinden er veranderingen plaats in onze praktijk. We zijn nu telefonisch iets minder bereikbaar. We hopen dit op te vangen met extra info op deze website, wat sneller de e-mails beantwoorden en werken nu met twee parttime assistentes.Johan Bolhuis, arts &
Alexandra Alons, artsNaschrift 16 november 2015: We moeten nog bevestiging krijgen van de belastingdienst, maar het lijkt erop dat na drie jaren onduidelijkheid er eindelijk recht is gesproken. Met name dankzij Toine Korthout (arts - acupuncturist) die juridisch de strijd is aangegaan tegen de belastingdienst, lijkt het erop dat ook natuurartsen nu worden vrijgesteld van BTW. Per direct hebben we daarom de prijs van onze consulten weer kunnen verlagen.
Scharen en scheermesjes bedreigen de volksgezondheid?

Stel dat ze met kappers hetzelfde doen als met complementair werkende artsen die helaas financieel niet zo gunstig zijn voor de farmacie:

Het kappersvak bestaat waarschijnlijk net zo lang als de mensheid zelf. Het maakte een hele ontwikkeling door zowel wat betreft technieken als gereedschap. Van scherpe steenrand, naar mes, naar schaar. En het meest moderne is de tondeuse. De fabrikanten van de tondeuses wilden nog veel meer geld verdienen. Het was ze een doorn in het oog dat nog veel kappers scharen en scheermessen gebruikten en nog erger dat de mensen thuis scharen of scheermessen gebruikten. De beste manier om dit aan te pakken leek hun een breed pakket aan maatregelen.

Voortaan zouden zij de opleiding tot kapper regelen, ze betaalden er aan mee, instrueerden de docenten en gaven vele cadeautjes om het aantrekkelijker te maken om te vertellen over tondeuses. Ook gingen ze met de overheid praten. Er moest regulering komen. Ze brachten geregeld berichten in het nieuws dat scheermessen en scharen gevaarlijk zijn. Zo zou een beroemd actrice eerder dood zijn gegaan door gebruik van een schaar. Het zou verboden moeten worden dat je ze zomaar kan kopen. En mensen mochten niet meer weten welke schaar of welk scheermesje waar voor dient.

De kappers die nog wel met scharen en scheermesjes werkten hielden van hun vak, leerden bij over de technieken met tondeuses maar zagen toch ook veel voordelen van schaar en scheermes en ontwikkelden nieuwe scharen en messen. Ze leerden nieuwe kappers dit oude vak en ook de mensen thuis leerden over schaar en scheermes. Dit kon zo niet langer.

De fabrikanten van de tondeuses gingen een stap verder. Ze betaalden grote sommen geld aan de overheid, ze gingen zich bemoeien met de politiek, om iedere minister plaatsten ze een paar vertegenwoordigers die probeerden de minister te beïnvloeden en het lukte ze om te zorgen dat de kappers die met een schaar werkten extra te belasten. Voortaan moeten alleen deze kappers 21 procent van hun loon afstaan aan de overheid. Verder moeten ze verplicht werken met een tondeuse, tenminste 8 uur per week en hun bijscholingen moeten gaan over tondeuses, uiteraard zijn de opleidingsdagen gesponsord door de tondeuse fabrikanten en ook de tijdschriften in het kappersvak. Kappers die niet aan deze maatregelen willen meewerken mogen zichzelf geen kapper meer noemen, ze zijn een gevaar voor de volksgezondheid en ze moeten hun zaak sluiten. Zo was er laatst een kapper die nog scharen had liggen en een oud model tondeuse. Gelukkig heeft de inspectie zijn kapperszaak onmiddellijk gesloten. Scheermesjes worden steeds minder verkocht, niemand weet nog waar ze voor dienen want er mag niet over geschreven worden. Als een journalist of kapper er wel over schrijft dan riskeert hij een boete van 30.000 euro. Stel je voor dat de mensen leren dat jezelf voor je haar kan zorgen of je jezelf kan scheren.

De tondeuse fabrikanten weten inmiddels heel goed dat vooral angst de verkoop doet stijgen. Er zou een soort epidemie uitbreken als je haar langer zou zijn dan 1 cm. Om de bevolking te beschermen moest iedereen een nieuw nog niet goed getest model tondeuse krijgen die maar een jaar houdbaar was. De overheid had al miljoenen nieuwe tondeuses ingekocht, maar dat bleek achteraf toch niet nodig. Gelukkig bleek uit een onderzoeksrapport dat er geen belangenverstrengeling was geweest. Gewoon domme pech dat die epidemie niet door ging, maar laten we ons voorbereiden op een nieuwe, koop massaal nieuwe tondeuses!

----


Naschrift: 13 april 2014: En we vertellen ook maar niet dat die miljoenen kostende maatregel zinloos was. Wel jammer dat de BBC niet meewerkt: 10 April 2014 Last updated at 00:56 GMT Tamiflu: Millions wasted on flu drug, claims major report, By James Gallagher Health and science reporter, BBC News: http://www.bbc.com/news/health-26954482

NNT

Zie hier wat de patiënt echt helpt

en hier bijv. hoe statines vaak onterecht worden voorgeschreven:

http://realizationsinbiostatistics.blogspot.nl/2008/01/nnt-returns.html

Veel zogenaamd wetenschappelijk onderzoek is helaas niet betrouwbaar, de farmacie betaalt de onderzoekers (wiens brood men eet wiens woord men deelt), universiteiten en opleidingen worden gesponsord door Big Pharma, zie o.a. http://ethicalnag.org/2009/11/09/nejm-editor/