U bevindt zich hier: Startpagina // De Artsenpraktijk // Wie werken er?

Wie?

Artsenechtpaar: Alexandra Alons & Johan Bolhuis

Tijdens hun geneeskunde studie waren zowel Alexandra als Johan al geïnteresseerd in complementaire geneeswijzen en beiden bestuurslid van Granulla. Sinds 1998 werken ze samen (eerst in een groot natuurgeneeskundig centrum), en vanaf 2000 in een gezamenlijke eigen praktijk, de Artsenpraktijk voor Natuurgeneeskunde en Algemene Geneeskunde. We hebben voor deze naam gekozen omdat die vrij duidelijk aangeeft wat we doen, we zijn arts en werken met Algemene Geneeskunde en als extra specialisatie de Natuurgeneeskunde.

Alexandra en Johan hebben gekozen te wonen en te werken in Dieren, het is goed bereikbaar per openbaar vervoer en Dieren ligt zo mooi aan de Veluwe. Ze hebben twee kinderen.

Johan Bolhuis is arts en richt zich naast de toepassing van algemene geneeskunde, vooral op het gebied van optimale gezondheid, anti-aging en life-extension (gezond en vitaal ouder worden), stress-klachten, darmklachten, chronische vermoeidheid, chronische infecties (o.a. Lyme), psychische aandoeningen- en kanker. Hij doet check-up’s, geeft leefstijl coaching en begeleidt sporters o.a. met voeding en een vorm van hoogte-training: IHHT (zie www.ihht.nl). Hij is secretaris van het Nederlands Genootschap Orthomoleculaire Oncologie (NGOO) (www.ngoo.nl)


Alexandra Alons is arts en richt zich naast de toepassing van algemene geneeskunde, vooral op het werken met kinderen, o.a. behandeling van allergieën, groei-stoornissen, darmproblemen, slaapproblemen, ontgiften, huidklachten, autisme, hyperactiviteit (ADHD) en concentratieproblemen. Daarnaast begeleidt ze mensen met de zogenaamde pre-conceptional care, oftewel voorbereiding op zwangerschap.

Jeltje Bieleman is de praktijkassistente. Zij beheert o.a. de agenda, neemt de telefoon aan, e-mailt en scant de uitslagen. Jeltje studeert communicatie– en informatie wetenschappen aan de Radboud Universiteit. Telefonisch spreekuur van de assistente: dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 14.30 uur en op donderdag– en vrijdag ochtend van 10-11 uur. tel: 0313-419737, de andere dagen inspreken op het antwoordapparaat of e-mailen via het formulier op de website.

Maartje de Vries doet samen met Alexandra de boekhouding en springt soms bij als praktijkassistente. Maartjes studeert psychologie aan de Universiteit van Maastricht en werkt af en toe op vrijdag.